Terenul se află într-o zonă rurală ce abia începe să fie populată de clădiri, iar cadrul natural este foarte pregnant, pădurea fiind în proximitate. Totodată, localitatea este aproape de București, căpătând aceeași climă și același relief plat de câmpie.
Decizia firească este de a construi cât mai puțin, de a lăsa grădina cât mai generoasă și de a integra casa în peisaj, dată fiind prezența naturii și lipsa contextului construit la care să ne raportăm.
Materialele folosite nu intră în conflict cu natura, începând cu structura din lemn stratificat încleiat, structură ușoară, sustenabilă și flexibilă din punct de vedere formal.
Înălțimea mică și fațada cu elemente din lemn ajută la integrarea în cadrul natural, iar registrele orizontale și lungi, soclul, riflajul și pazia devin martori ai structurii casei.
Curtea interioară, fiind umbrită și mai înaltă, contribuie la ventilarea naturală a locuinței.
Cele două cercuri excentrice definesc forma casei și ierarhizează camerele, lăsând spațiul să curgă de-a lungul pereților curbi.
De asemenea, se crează o succesiune de “incinte verzi” cu grade diferite de intimitate: întâi pădurea, deschisă tuturor, apoi curtea, despărțită printr-o limită fragilă de pădure, îmbrățișând casa ce se deschide cu totul către grădină prin forma sa și în final, curtea interioară, locul cel mai intim, ferit de privirile străine.
________________________________________
Stadiu proiect: în desfășurare
Structură: GLULAM
Amplasament: Balotești, Ilfov